• Print

Traumatiserede flygtninge og socialt arbejde

,,

ISBN: 9788741258171 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 2
Sider: 176
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Flygtningeområdet har været i rivende udvikling de seneste årtier, og trods af mange tiltag og fremskridt er det stadig et område præget af usikkerhed

Den sociale indsats over for flygtninge i almindelighed er udfordrende, og når det gælder flygtninge med traumer kræver indsatsen en særlig viden og et psykologisk og behandlingsmæssigt fokus. Denne bog viser, hvordan man med den rette indsats på det rette tidspunkt kan skabe gode resultater i integrationsarbejdet. 

Bogen bygger på Dansk Flygtningehjælps mangeårige erfaringer på området og har fået status af klassiker, siden Grete Svendsen skrev 1. udgave i 2001. Bogen foreligger her i en ajourført og udvidet udgave, der bl.a. som noget nyt sætter fokus på den beskæftigelsesmæssige indsats.

Bogens målgruppe

Den henvender sig til socialrådgivere og sagsbehandlere samt andre faggrupper som pædagoger og sundhedsprofessionelle, der kommer i kontakt med traumatiserede flygtninge.

Grete Svendsen

Grete Svendsen er tidligere konsulent i Dansk Flygtningehjælp og har været en af frontfigurerne i etablering af behandling af flygtninge med traumer.

Mette Blauenfeldt

Mette Blauenfeldt er socialrådgiver med 15 års praksiserfaring fra flygtningearbejdet i Danmark og er i dag leder af Center for Udsatte Flygtninge i Dansk Flygtningehjælp.

Sara Priskorn

Sara Priskorn er etnolog og har de sidste 10 år arbejdet i Center for Udsatte Flygtninge med vidensformidling og -udvikling til praktikere om udsatte og traumatiserede flygtninge.

Relevante hjemmesider:

Center for Udsatte Flygtninge

Vidensportalen Traume.dk

 

Filmen nedenunder er én blandt en serie film produceret til traume.dk i samarbejde med CETT (Center for Traume- og Torturoverlevere) og støttet af Egmont Fonden. Se flere film på traume.dk

Bagsidetekst
Flygtningeområdet har været i rivende udvikling de seneste årtier, og trods mange tiltag og fremskridt er det stadig et område præget af usikkerhed. Den sociale indsats over for flygtninge i almindelighed er udfordrende, og når det gælder flygtninge med traumer, kræver indsatsen en særlig viden og et psykologisk og behandlingsmæssigt fokus. Denne bog viser, hvordan man med den rette indsats på det rette tidspunkt kan skabe gode resultater i integrationsarbejdet. Traumatiserede flygtninge og socialt arbejde bygger på Dansk Flygtningehjælps mangeårige erfaringer på området og har fået status af klassiker, siden Grete Svendsen skrev 1. udgave i 2001. Bogen foreligger her i en ajourført og udvidet udgave, der som noget nyt bl.a. sætter fokus på den beskæftigelsesmæssige indsats. Bogen henvender sig til socialrådgivere og sagsbehandlere samt andre faggrupper som pædagoger og sundhedsprofessionelle, der kommer i kontakt med traumatiserede flygtninge. Grete Svendsen er tidligere konsulent i Dansk Flygtningehjælp og har været en af frontfigurerne i etableringen af behandling af flygtninge med traumer. Mette Blauenfeldt er socialrådgiver med 15 års praksiserfaring fra flygtningearbejdet i Danmark og er i dag leder af Center for Udsatte Flygtninge i Dansk Flygtningehjælp. Sara Priskorn er etnolog og har de sidste 10 år arbejdet med vidensformidling og -udvikling i forhold til udsatte og traumatiserede flygtninge i Center for Udsatte Flygtninge.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.