• Print

Socialrådgiverens undersøgelsesmetoder

,

ISBN: 9788741265247 (Bog)
ISBN: 9788741271934 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Sider: 212
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Socialt arbejde handler om forebyggelse og afhjælpning af sociale problemer hos individer, familier, grupper og lokalsamfund. Men opfattelsen af, hvordan sociale problemer skal mødes, og dermed hvilke metoder der skal kan bringes i anvendelse, er under stadig forandring. Socialrådgiverens arbejde påvirkes dels af samfundets institutioner og de politiske og organisatoriske rammer for arbejdet, dels af, at socialrådgiverne med afsæt i fagets værdi- og vidensgrundlag forholder sig til omgivelsernes krav og forventninger. Der er tale om et komplekst videnslandskab, hvor han/hun møder mange forskellige typer viden, fx professionsviden, commonsense-viden og videnskabelig viden, og forskellige interessenter, der tilsammen påvirker fagets udformning og praksis.

Kvalificering og udvikling af socialt arbejde kræver desuden udvikling af praksisteori eller praksisviden, der tager afsæt i den kontekst, det sociale arbejde udføres i. Derfor må socialrådgiveren selvstændigt producere viden om sin praksis. Denne bog giver en indføring i en række forskellige konkrete metoder, man som socialrådgiver kan benytte i sine undersøgelser af socialrådgiverpraksis.

Lars Aagerup er ph.d. og lektor i pædagogik ved UC Absalon, hvor han arbejder med pædagogisk forskning og uddannelse af pædagoger.

Tine Nielsen er lektor og underviser på socialrådgiveruddannelsen på UC Absalon.

Bagsidetekst

Socialt arbejde er omfattende og handler om forebyggelse og afhjælpning af sociale problemer hos både individer, familier, grupper og lokalsamfund. Socialrådgiverens videnslandskab er tilsvarende komplekst, og når man som professionel eller studerende bevæger sig rundt i dette landskab, er det nyttigt at kunne skelne mellem de mange forskellige former for viden og erkendelsesinteresser. Det er nødvendigt, at man som socialrådgiver i dag kan forholde sig til og vurdere forskellige former for viden, og hvordan de blevet til.

Socialrådgiverens undersøgelsesmetoder indeholder beskrivelser af en række konkrete metoder, man som studerende eller færdiguddannet socialrådgiver kan have gavn af i sine studier eller sit arbejde, bl.a. observation, interview, spørgeskemaundersøgelse og brug af dokumenter, samt hvordan de forskellige former for data kan præsenteres.

Lars Aagerup er ph.d. og lektor i pædagogik ved UC Absalon, hvor han arbejder med pædagogisk forskning og uddannelse af pædagoger.

Tine Nielsen er lektor og underviser på socialrådgiveruddannelsen ved UC Absalon.

    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.