• Print

Perspektiver på udsathed (i-bog)

Steen Juul Hansen, Hanne Ramsbøl (red.)
Redaktører: Steen Juul Hansen, Hanne Ramsbøl
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741271675 (i-bog)
ISBN: 9788741266633 (Bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 379
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 36 måneder fra aktiveringsdatoen.

Udsathed er et kernebegreb i socialt arbejde. Når man som fagperson bevæger sig ”ude i virkeligheden”, bliver det hurtigt klart, at udsathed er et sammensat fænomen. Det giver som regel ikke mening at tale om eksempelvis hjemløshed uden også at tale om misbrug af rusmidler, psykisk sårbarhed osv. Samtidig bliver det klart, at udsathed også afhænger af øjnene, der ser, og at forskere, praktikere og borgere har hver deres perspektiv.

Perspektiver på udsathed giver borger-, praksis- og forskningsperspektiver på forståelsen af fem sociale problemer: hjemløshed, misbrug af rusmidler, psykisk sårbarhed, kriminalitet og prostitution. Problemerne belyses ud fra forskellige perspektiver med henblik på at besvare en række centrale spørgsmål:

  • Hvordan beskrives og forstås det sociale problem?
  • Hvilke indsatser peges der på og med hvilke begrundelser?
  • Hvordan opleves indsatserne, og hvilken viden er der om, hvordan de virker?
  • Hvilke forandringsperspektiver kan der peges på?

Redigeret af Hanne Ramsbøl, koordinator i socialpsykiatrien i Skanderborg Kommune, og Steen Juul Hansen, VIA University College.

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.