• Print

Alkoholbehandling i praksis

redskaber i den ambulante, psykosociale alkoholbehandling

ISBN: 9788741272566 (Bog)
ISBN: 9788741272986 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 2
Sider: 402
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

"Bogen [...] er velegnet som opslagsværk og bør være tilgængelig på alle kliniske afdelinger."

Anne Vibeke Jørgensen, Sygeplejersken

Alkoholbehandling i praksis gennemgår og formidler alle aspekter af den gode alkoholbehandling, sådan som den omfattende nationale og internationale forskning i evidensbaserede behandlingsmetoder på området har vist. Bogen indeholder således en opdateret og praktisk omsættelig viden om, hvad den gode behandling indebærer. Fokus er den ambulante behandling inden for en kognitiv forståelsesramme, og omhandler emner som:  skabelse af kontakt til misbrugeren, informationsgivning, basal udredning, psykoedukation, motiverende samtaler, psykosocial behandling, indragelse af pårørende, opmærksomhed på børn og kvalitetssikring af behandlingen.

Bogen er anvendelig i forbindelse uddannelse og efteruddannelse af alkoholbehandlere, men også for sygepleje-, social- og sundhedsassistent- og socialrådgiverstuderende samt de tværfaglige diplomuddannelser,  men må også betragtes som et standardværk for behandlere og ledere på de institutioner, som har med alkoholbehandling at gøre samt for kommunernes og sygehusenes misbrugskonsulenter.

Solgt til udgivelse i Sverige.

 

Sygeplejersken

 Anne Vibeke Jørgensen

... præsenterer bunker af viden og eksempler på god klinisk praksis, som sygeplejersker kan have nytte af [] overskuelig og velskrevet. [...] Bogen, som har et fint register, er velegnet som opslagsværk og bør være tilgængelig på alle kliniske afdelinger.

Psykolog Nyt

 

Bogen indeholder en opdateret og praktisk omsættelig viden om, hvad den gode behandling indebærer.

Bagsidetekst
Alkoholbehandling i praksis gennemgår og formidler alle aspekter af den gode alkoholbehandling, sådan som den omfattende nationale og internationale forskning i evidensbaserede behandlingsmetoder på området har vist. Bogen indeholder således en opdateret og praktisk omsættelig viden om, hvad den gode behandling indebærer. Fokus er den ambulante behandling inden for en kognitiv forståelsesramme, og omhandler emner som: skabelse af kontakt til misbrugeren, informationsgivning, basal udredning, psykoedukation, motiverende samtaler, psykosocial behandling, indragelse af pårørende, opmærksomhed på børn og kvalitetssikring af behandlingen. Bogen er anvendelig i forbindelse uddannelse og efteruddannelse af alkoholbehandlere, men også for sygepleje-, social- og sundhedsassistent- og socialrådgiverstuderende samt de tværfaglige diplomuddannelser, men må også betragtes som et standardværk for behandlere og ledere på de institutioner, som har med alkoholbehandling at gøre samt for kommunernes og sygehusenes misbrugskonsulenter. Cand.phil.ph.d. Anette Søgaard Nielsen har gennem flere år været seniorforsker på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, hvor hun stadig er tilknyttet. Hun er desuden centerleder ved Alkoholbehandlingen, Odense.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.