• Print

Hverdagslivet

Sociologier om det upåagtede

Michael Hviid Jacobsen, Søren Kristiansen (red.)
Redaktører: Michael Hviid Jacobsen, Søren Kristiansen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741258379 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 2
Sider: 471
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Hverdagen spiller en afgørende rolle, hvis man vil forstå samfundet i sin helhed og kompleksitet, og de seneste årtier har studier af hverdagen spillet en stadig større rolle inden for sociologien.
Bogen giver en bred introduktion til hverdagslivssociologien som et samlet felt. Den beskriver hverdagslivssociologiens ophav i Chicago-skolen og den amerikanske pragmatisme samt udviklingen mod nyere teoridannelser.

Der stilles skarpt på marxisme, fænomenologi, eksistentialisme, emotionssociologi og nyere fransk hverdagslivssociologi, der ikke er eksplicit sociologiske skoler, men som på hver deres måde kaster et perspektivrigt blik på hverdagslivet. Endvidere præsenteres centrale hverdagslivstænkere som Goffman, Garfinkel, Sacks og Schegloff. Bogen er rettet mod studerende og undervisere på universiteter og højere læreanstalter.

Bogens indhold:

1. Chicago-sociologi: Anja Jørgensen

2. Amerikansk pragmatisme: Antje Gimler

3. Symbolsk interaktionisme: Jan Trost, Irene Levin

4. Marxisme, modernitet og utopi: Michael Gardiner

5. Fænomenologisk sociologi: Dan Zahavi og Søren Overgaard

6. Erving Goffmann: Søren Kristiansen

7. Fransk hverdagssociologi: Michael Hviid Jacobsen

8. Eksistentiaistisk sociologi: Joseph A. Kotarba

9. Etnometodologi og det absurdes sociologi: Michael Hviid Jacobsen

10. Samtaleanalyse: Søren Peter Olesen

11. Emotionssociologi: Emma Engdahl og Michael Hviid Jacobsen

Kan også købes som i-bog

Michael Hviid Jacobsen

Michael Hviid Jacobsen, professor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, AAU.

Søren Kristiansen

Søren Kristiansen, lektor i sociologi ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, AAU, samt prorektor sammesteds.

Lektørudtalelse

24-04-2014 Alma Lind Jensen

"Det er et betydningsfuldt og værdifuldt værk indenfor sociologien." "1. udgaven udkom i 2005 og 2. udgave er udvidet og opdateret, så udskiftning er relevant."

Bagsidetekst
Hverdagen spiller en afgørende rolle, hvis man vil forstå samfundet i sin helhed og kompleksitet. Det er i hverdagen, at mennesker skaber mening, interagerer med hinanden, danner sociale ordner og får tilværelsen til at hænge sammen. Hverdagslivssociologien tager fat i dette fundamentale og komplekse stof og forsøger med udgangspunkt i det upåagtede at begribe og beskrive større sammenhænge. Hverdagslivet - Sociologier om det upåagtede præsenterer gennem en række selvstændige artikler hverdagslivssociologien som et sammenhængende felt af teoretiske traditioner og positioner, bundet sammen af en mængde fælles tankegods og som udtryk for knopskydninger på samme teoretiske grundstamme. Antologien dækker hverdagslivssociologiens udvikling fra Chicago-skolen og den amerikanske pragmatisme over den symbolske interaktionismes fokusering på social samhandling, de fænomenologiske og eksistentialistiske varianter om krop og bevidsthed til marxismens fokusering på fremmedgørelse og undertrykkelse. Bogen beskriver også etnometodologiens og den absurde sociologis legen i hverdagens laboratorium og samtaleanalysens forskellige varianter.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.