• Print

Motivationssamtalen i sundhedssektoren

,,

ISBN: 9788741252223 (Bog)
Udgivelsesår: 2009
Udgave: 1
Sider: 253
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Kunsten at motivere patienterne

Bogens intention

Denne bog handler om, hvordan man kan indarbejde kernen i motivationssamtalen i sin daglige sundhedspraksis. Målet er at formidle tilstrækkeligt af den centrale metode i motivationssamtalen til at gøre den tilgængelig, mulig at lære, nyttig og effektiv i sundhedspraksis. Med Motivationssamtalen i sundhedssektoren får du redskaber til at mobilisere patienters motivation for en ændring af livsstil.

Bogens opbygning

Del 1 giver et overblik over motivationssamtalen, dens evidensgrundlag og dens plads i den konkrete kontekst, som sundhedssektoren udgør. Del 2 viser, hvordan de tre kernefærdigheder, at spørge, at informere og at lytte kan videreudvikles og anvendes som led i motivationssamtalens vejledende stil. Del 3 giver nogle praktiske eksempler og retningslinjer for, hvordan man kan styrke sin sikkerhed og sine færdigheder i at anvende motivationssamtalen i praksis.

Målgruppe

Bogen henvender sig til alle, der arbejder med menneskers ændring af livsstil: læger, sygeplejersker, sundhedsplejersker, diætister, psykologer, rådgivere, tandlæger, terapeuter, socialarbejdere, fysioterapeuter m.fl.

Bogens forfattere er metodens grundlæggere. Stephen Rollnick, ph.d., er klinisk psykolog og professor i sundhedskommunikation på Institut for Primæromsorg og Offentlig Sundhed ved Cardiff Universitetet i Wales, Storbritannien. Stephen Rollnick har skrevet bøger om motivationssamtalen og ændringer i sundhedsadfærd og interesserer sig især for vanskelige konsultationer inden for sundheds- og socialsektoren.

William R. Miller, ph.d., er professor emeritus i psykologi og psykiatri ved New Mexicos Universitet (UNM) i USA. Han er leder af Klinisk Uddannelse på UNMs forskeruddannelse i klinisk psykologi, og meddirektør for UNMs Center for Alkoholisme, Rusmiddelmisbrug og Afhængighed. William R. Miller har fået udgivet 35 bøger og mere end 400 artikler og kapitler. Han introducerede begrebet Motivational Interviewing (motivationssamtalen) i en artikel i 1983. Han er en af verdens mest citerede forskere ifølge Instituttet for Videnskabelig Information i USA.

Christopher C. Butler, dr.med., er professor i almen medicin og leder af Institut for Primæromsorg og Offentlig Sundhed ved Cardiff Universitet. I forbindelse med sin doktorafhandling udviklede og evaluerede han rådgivning om adfærdsændring og gennemførte kvalitativ forskning i, hvordan patienterne opfattede de professionelles råd om rygestop. Han har fået publiceret mere end 70 videnskabelige artikler, især om adfærdsændringer og udbredte infektioner.

Fodterapeuten - jan 2011

12-01-2011 Benita Kragh

"En bog som guider os godt igennem et landskab af forskellige kommunikationsformer, når vi som bahandler skal opfordre og opmuntre patienter til en ændring i deres livsstil." "[...] Jeg synes, det er en interessant bog med et nemt og forståeligt sprog. Bogen har et indholdsrigt eksempelmateriale og indeholder en god litteraturliste." Betina Kragh giver bogen 4 ud af fem fødder!

Nyhedsbrevet fra Dansk Selskab for Ergoterapeutisk Forskning (DSEF), okt. 2010,

22-11-2010 Ulla Pedersen, ergoterapeut, MSU

Bogen er udpræget praksisrettet og giver et væld af eksempler og konkrete løsningsforslag, stort set uden teoretiske referencer i teksten. Men bogen bygger ikke desto mindre på en særdeles grundig forskning.

TIDSSKRIFT FOR JORDEMØDRE NR. 10, 2009

29-01-2010 Anmelder Pernille Lottrup, Udviklingskonsulent i Jordemoderforeningen

"Med sine mange eksempler på hvordan man kan anvende motivationssamtalen i sundhedssektoren, er bogen en god guide til et selvstudie, hvis man ønsker at udvikle sig indenfor dette felt. "

Ugeskrift for læger - 21.09.09

27-11-2009 Helle T. Maindal, sygeplejerske Torsten Lauritzen, praktiserende læge

"Med denne oversættelse har vi fået en lettilgængelig bog, der guider læseren gennem en velafprøvet kommunikationsform." "[...] De fleste læsere vil kunne nikke genkendende til de eksempler, der anvendes, og det gør bogen særdeles vedkommende og brugbar."

Bagsidetekst
Rygning, fedme, manglende motion, medicinafhængighed, dårlige alkoholvaner, usikker sex m.m. er forhold, som påvirker menneskers liv og velbefindende. Motivationssamtalen i sundhedssektoren tilbyder professionelle de kommunikative redskaber, som skal til for at mobilisere patientens motivation for en ændring af livsstil. Konkrete eksempler og cases levendegør metodens centrale principper og viser, hvordan denne evidensbaserede tilgang kan inkorporeres i hvilket som helst sundhedsregi og i hvilken som helst samtale mellem klient og professionel. Bogen henvender sig til alle, som arbejder med menneskers ændring af livsstil: læger, sygeplejesker, sundhedsplejersker, diætister, psykologer, rådgivere, tandlæger, terapeuter, socialarbejdere, fysioterapeuter m.fl. Bogens forfattere er metodens grundlæggere og er tidligere introduceret i Danmark med Movivationssamtalen.
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.