• Print

Coaching i nyt perspektiv

en metodebog

Kim Gørtz, Tine Gaihede (red.)
Redaktører: Kim Gørtz, Tine Gaihede
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788741259888 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 375
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Coaching  et område i udvikling

Siden Coaching i perspektiv – en grundbog udkom i 2008 er der sket meget med coaching som profession og håndværk samt i vores forståelse af coaching.

Bogens indhold

I Coaching i nyt perspektiv – en metodebog bevæger vi os nogle skridt videre. Ved at gøre status for faget og pege fremad forsøger bogen at favne coachingfeltet på ny gennem tre centrale områder:

• Grundlag, retninger og værktøjer

• Ledelse, organisering og arbejde

• Ånd, filosofi og refleksion

Hvem kan have glæde af bogen?

Bogen vil være til nytte og inspiration for disse målgrupper:

Studerende på private og universitære uddannelser i og om coaching, der har brug for en lærebog med den rette akademiske tyngde.

Virksomheder og ledere, der bruger coaching og arbejder på at implementere værktøjer, praksis og tænkning i arbejdsfunktionen, og som har brug for en reflekteret metodebog.

Alle med interesse for coaching, der har brug for et overblik, en samfundsmæssig og filosofisk perspektivering og en større forståelse for, hvordan coaching også virker.

Forfatterne

Bogen er skrevet af fagfolk med uddannelsesbaggrund inden for psykologi, filosofi og samfundsvidenskab samt coaches med master- eller universitetsgrader og mange års erfaring i praksis.

Kan også købes som i-bog

Kim Gørtz

Ph.d., filosof og chefkonsulent i Copenhagen Coaching Center. Har skrevet en lang række bøger og artikler i brydningsfeltet mellem filosofi, ledelse og organisation med særligt fokus på værdier, coaching og udviklingsprocesser. Har efterhånden 10 års erfaring med at anvende filosofiske metoder, modeller og tænkning i en erhvervsorienteret praksis.Tine Gaihede

Cand.polit., M.A og executive coach, MCC, i European Leadership

(www.eu-leadership.com). 15 års erfaring som professionel coach og sparringspartner for ledere i globale virksomheder i Skandinavien og Nordeuropa. Særligt fokus på toplederen og de særlige udfordringer en global verden på én gang stiller til nærvær, kompleksitet, kulturelle dilemmaer og forretningsudvikling.

Kim Gørtz

Tine Gaihede

HK Statbladet

20-02-2015 Middelboe

"Hvis du tænker på at tage et kursus i coaching (fx et diplom-fag) - eller hvis du bare vil vide, hvad coaching er og kan bruges til - så læs denne gedigne moppedreng af en antologi. Den kan udstyre dig med bred viden, åbenhed og kritisk sans. Du får et dybt og bredt indblik i de mange retninger, metoder og filosofiske udgangspunkter, som moderne coaches kan benytte [...] Forfatterne har forskellige fagligge ståsteder og mål med deres metier, men fælles for dem er, at de har indsigt i deres respektive felter og forstår at formidle dem levende og nuanceret. Sproget er akademisk - på den gode måde: Præcist, analytisk og potentielt perspektivudvidende. Pointerne bliver konkretiseret af cases."

DBC - Lektørudtalelse

05-02-2015 

”Det er kompetente og erfarn folk, der står bag, og der henvises hyppigt til nogle af teoretikerne og tonaangivende coaches udenfor landets grænser. Sprogligt let tilgængelig, kommer fint rundt omcoachingens mange facetterog giver et meget fint billede af, hvor området befidner sig lige nu.”

Bogreception på Hans Reitzels Forlag ved Tine Nyholm
Bagsidetekst
Siden Coaching i perspektiv – en grundbog udkom i 2008 er der sket meget med coaching som profession og håndværk samt i vores forståelse af coaching. I Coaching i nyt perspektiv – en metodebog bevæger vi os nogle skridt videre. Ved at gøre status for faget og pege fremad forsøger bogen at favne coachingfeltet på ny gennem tre centrale områder: • Grundlag, retninger og værktøjer • Ledelse, organisering og arbejde • Ånd, filosofi og refleksion Bogen vil være til nytte og inspiration for disse målgrupper: Studerende på private og universitære uddannelser i og om coaching, der har brug for en lærebog med den rette akademiske tyngde. Virksomheder og ledere, der bruger coaching og arbejder på at implementere værktøjer, praksis og tænkning i arbejdsfunktionen, og som har brug for en reflekteret metodebog. Alle med interesse for coaching, der har brug for et overblik, en samfundsmæssig og filosofisk perspektivering og en større forståelse for, hvordan coaching også virker. Bogen er skrevet af fagfolk med uddannelsesbaggrund inden for psykologi, filosofi og samfundsvidenskab samt coaches med master- eller universitetsgrader og mange års erfaring i praksis. Kim Gørtz, ph.d., filosof, chefkonsulent, Copenhagen Coaching Center, www.copenhagencoaching.dk Tine Gaihede, cand.polit., MA, executive coach, MCC, European Leadership, www.eu-leadership.com
    Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.