• Print

Driftsøkonomi til salgs- og markedsføringsuddannelserne

,,

ISBN: 9788741270180 (Bog)
ISBN: 9788741271699 (i-bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Sider: 336
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Bogen giver en grundlæggende og tidssvarende fremstilling af den klassiske driftsøkonomi.

Driftsøkonomi omfatter emnerne:

 • Introduktion til virksomhedens økonomiske styringsopgaver
 • Lineær programmering
 • Produktionsteori
 • Virksomhedens omkostningsforhold
 • Prisoptimering
 • Priskalkulation og Activity Based Costing som kalkulations- og opfølgningsredskab
 • Videregående investering og finansiering

Bogen lægger vægt på de grundlæggende modeller og metoder, herunder marginalbetragtninger. Der arbejdes med en sammenhæng mellem det teoretiske grundlag og en praktisk tilgang til emnerne. Bag alle eksempler ligger Excel-regneark, som findes på bogens hjemmeside (driftsøkonomi.hansreitzel.dk).

Bogen indeholder en opgavesamling, der giver den studerende mulighed for at arbejde med bogens emner. På bogens hjemmeside findes løsningsskabeloner og vejledende løsninger til et udvalg af opgaverne.

Indholdet i bogen er specielt tilrettet pensum i valgfaget ”Driftsøkonomi” på markedsføringsøkonomuddannelsen.

Men bogen kan også finde anvendelse på økonomiske uddannelser på erhvervsakademierne og på andre videregående uddannelser, hvor driftsøkonomi og økonomisk kalkulation indgår i læringsmålene.

Bagsidetekst
DRIFTSØKONOMI giver en grundlæggende og tidssvarende fremstilling af den klassiske driftsøkonomi. Målgruppen er primært de økonomiske uddannelser på erhvervsakademierne. Men bogen kan også finde anvendelse på andre videregående uddannelser, hvor emnerne driftsøkonomi og økonomisk kalkulation indgår i læringsmålene. Driftsøkonomi omfatter emnerne: ??Introduktion til virksomhedens økonomiske styringsopgaver ??Lineær programmering ??Produktionsteori ??Virksomhedens omkostningsforhold ??Virksomhedens markedssituation ??Prisoptimering ??Priskalkulation og Activity Based Costing som kalkulationsog opfølgningsredskab. Bogen lægger vægt på de grundlæggende modeller og metoder, herunder marginalbetragtninger. Der arbejdes med en sammenhæng mellem det teoretiske grundlag og en praktisk tilgang til emnerne. Bag alle eksempler ligger Excel-regneark, som findes på bogens hjemmeside. DRIFTSØKONOMI indeholder en opgavesamling, der giver den studerende mulighed for at arbejde med bogens emner. På bogens hjemmeside findes løsningsskabeloner og vejledende løsninger til et udvalg af opgaverne. I denne 3. udgave er der foretaget en revidering af alle kapitler og tilføjet et kapitel om priskalkulation med hovedvægt på Activity Based Costing.
  Vi bruger cookies på www.hansreitzel.dk

  Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.